Diversiteit en Inclusie

Diversiteit is een realiteit, inclusie een keuze en verbinden een groeiende noodzaak.

Waarom is diversiteit en inclusie zo belangrijk? In de eerste plaats zijn er morele- en principiële redenen. Het nastreven van diversiteit en inclusie zorgt voor meer gelijke kansen en minder discriminatie.

Samenleven in een stad waar niemand in de meerderheid is en waar verbinding voorop staat. Dat is Rotterdam. Een bedrijf met een team dat representatief is voor de samenleving weerspiegelt deze idealen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat diversiteit bedrijven een voorsprong geeft. Zo blijkt dat diverse teams innovatiever zijn, betere producten en diensten leveren en betere en betrouwbaardere (fact-based) beslissingen nemen, doordat er meerdere perspectieven worden geïntegreerd. Diverse teams blijken bovendien productiever en zijn aantrekkelijk voor nieuw, talentvol personeel. Ook in financieel opzicht presteren bedrijven met (gender- en cultureel) diverse teams beter, blijkt uit langlopend onderzoek van McKinsey onder meer dan duizend grote bedrijven in vijftien landen.  Uitvaartorganisaties van de toekomst kunnen hierop inspelen en daadkrachtiger zijn door meer buiten de lijnen te kleuren als het gaat om diversiteit en inclusie. Naast demografische ontwikkelingen als ontgroening en vergrijzing, tonen CBS cijfers aan dat het noodzakelijk is om mee te bewegen en werk te maken van diversiteit. Het begrip staat nog in de kinderschoenen. Inclusie gaat over meedoen, over de zoektocht naar hoe we ons verbinden met elkaar. Het gaat over het aangaan van wezenlijke relaties en co-creatie. Klanten hebben een andere afkomst, andere wensen over hun uitvaart en hebben behoefte aan uitvaartleiders, uitvaartverzorgers en gastvrouwen die meedenken over een inclusieve uitvaart. Diversiteit en inclusie is een mooie en complexe uitdaging die vandaag opgepakt dient te worden. Samen ontwikkelen we een inclusieve strategie die toekomst- en samenlevingsbestendig is. Welke keuze maakt U?

Diversiteit en inclusie binnen de organisatie

Diversiteit is een feit, inclusie een keuze

Duurzame Inzetbaarheid en Vitaliteit

Een veilige, gezonde, vitale en betrokken omgeving

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en SROI

Balans People, Planet en
Profit

Leven Lang Ontwikkelen

Ontwikkelen van wieg tot graf ​

Het Leiderschap Programma

Level up!

Duurzame Bloemen Platform

Geef bloemen een tweede leven

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over een van onze diensten? Neem dan contact op met Uitvaart Divers. De consultants staan voor u klaar!

Vul het formulier in!