Tot de dood ons verbindt

De inclusieve Theatershow van Nederland

Over Tot de dood ons verbindt

Het coronavirus is al bijna anderhalf jaar onder ons en de gevolgen voor uitvaarten zijn groot. Het aantal aanwezigen werd beperkt, de afstandsregels maken afscheid nemen afstandelijk, en livestreamen werd ‘gewoon’. Afscheid nemen tijdens de coronacrisis verloopt noodgedwongen anders dan we gewend zijn. Aan de andere kant brengt corona ook innovatie en beweging mee in de uitvaartbranche en zijn besloten en intieme uitvaarten weer bijzonder. Net als geboorte hoort de dood tot één van de belangrijkste en impactvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Bij de dood zijn er echter nabestaanden die verder moeten. Hoe dan? 

Dat is voor iedereen anders. De één rouwt zichtbaar en de ander troost zich met de gedachte dat er ooit een wederzien is in het hiernamaals. Ondanks verdriet, eenzaamheid, ongeloof en pijn is rouwen een emotie die er mag zijn.

Emoties die bij het rouwen tot uiting komen kennen we eigenlijk in een metropool als Rotterdam niet zo goed. De dood en rouwrituelen zijn in elke cultuur anders. Begrip over elkaars cultuur en leefwereld zorgt voor, broeder- en zusterschap en ontstaat pas dan als we respect, begrip en gelijkwaardigheid voor elkaar kunnen opbrengen. We zijn dan als mens in staat om boven ras, geloof en gender te kijken en elkaar te zien als mens van vlees en bloed.

De initiatiefnemers van Tot de dood verbindt

Onze voorstelling wordt mogelijk gemaakt
door sponsoren en samenwerkingspartners.

Steun de theatershow!

Draagt u dit theaterstuk een  warm hart toe en wilt dit bekrachtigen door ons te steunen of sponsoren? Allereerst zijn we u hier enorm dankbaar voor. Alle steun die wij krijgen willen wij graag inzetten voor het verbeteren van onze inclusieve theatershow. Neem contact met ons op om te kijken hoe u ons verder kunt helpen. 

Met uw steun maak je meer mogelijk!

Vul het formulier in: